tiistai 26. huhtikuuta 2011

Ensikohtaaminen

Eilenillalla (tai sanotaanko yönä) sain ehkä maailman ihanimman puhelun; Niina (ex-hevoseni omistaja ja tallinpitäjä) osti kauniin valkoisen ponin, jota saisin alkaa ratsastamaan eteenpäin ja käytännössä pitää kuin omaani. Hyvä että sain yöllä nukuttua, ja aamulla heräsinkin varhain ja tietenkin heti ensimmäisenä päivänä oli päästävä ponia katsomaan. Sieltä se katseli karsinastaan, juuri uuteen paikkaan saapuneena, yllättävänkin rauhallisena. Sen ystävällinen katse ja kauniit piirteet saivat heti ensihetkellä sydämen sulamaan siihen paikkaan. Jututin ponia siinä ja jutskasin Niinan kanssa yhtä ja toista ja Niina totesikin, että voisin kokeilla ponia vaikka kahvittelun jälkeen. Niimpä kahvihetken jälkeen pääsin ponin selkäänkin.

'Karkki' on kauniisti käyttäytyvä ja miellyttävä varustaa ja hoitaa ja vaikuttaa muutenkin herkältä, uteliaalta, joskin hieman aralta tapaukselta. Ennen kuin huomasinkaan, istuin minulle vielä toistaiseksi tuntemattoman kauniin ponin selässä kentällä valkoisten aitojen ympäröimänä ja ryhdyin kävelemään alkukäyntejä. Uutta paikkaa hieman tuijotellen kimo ruuna töpsytteli melko jännittynyttä käyntiä eteenpäin, mutta rentoutui ajan kuluessa - ainakin jonkin verran.

En vaatinut ponilta mitään erikoista, hieman taivuttelin ja kokeilin, miltä se tuntuu ja kuinka se vastaa apuihin. Karkki on melko herkkä ja kevyesti ratsastettava poni. Sillä on hieman patoutunutta energiaa, koska se on ollut melko kevyellä ja epäsäännöllisellä käytöllä aijemmin. Pidin siitä joka tapauksessa saman tien. Sillä on kauniit liikkeet rentoutuessaan ja niissä on miellyttävää istua. Siltä löytyy myös paljon omaa eteenpäinpyrkimystä ja se tuntuu tekevän mielellään töitä. Kun tähän lisätään se, että se on kuuliainen istunnalle, saadaan melko täydellinen pakkaus!

Kokeilin ponilla muutamat pikkuhypyt sekä ratsastin hieman ilman satulaa. Esteelle Karkilla on hyvin imua eikä se tunnu lainkaan epävarmalta. Hyppytyylissä itsessään on vielä hiomista ja minulla töitä tehtävänä ponin kanssa, että löydetään yhteinen kieli. Pienestä alkuhaparoinnista huolimatta suoriuduttiin puhtaasti joka hypystä ja loppua kohden pidin ponista vain enemmän. Nyt vain toivotaan, ettei ell. tarkastuksessa tule ilmi mitään suurempia löydöksiä, niin saan jatkaa ponin kanssa metkasti alkanutta matkaa!

1 kommentti: