lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kisapäivä

Tänään oli Karkilla jännä päivä; pääsi vähän näkemään maailmaa :) Aamulla herättiin kuudelta kisahoitajaksi pestautuneen Anniinan kanssa ruokkimaan hevoset ja hoitamaan viimehetken järjestelyt. Kisat olivat Äimäraution harjoituskisat, osallistuin luokkiin 40 cm sekä 60 cm; olihan kyseessä sentään ensimmäiset yhteiset kisat ja meillä estetreenejä takana yhdet! Letitin ponin hännän vielä aamulla, pintelit jalkaan ja menoksi! Mukaan lähti myös Niina Unskilla ja nämä kaksi toivatkin kotiintuomisina kaksi ruusuketta! (Älä huoli Niina; vielä meistä Karkin kanssa teille vastusta on ;))

Karkki meni erittäin kauniisti vinkkaan ja kauniisti tuli sieltä myös ulos. Sen käytös on vain päivä päivältä rauhoittunut, kun on tottunut uuteen paikkaan ja sen ympärillä innokkaasti häärivään punapäähän joka taitaa rakastaa sitä koko ajan enemmän. Poni taisi totaalisesti viedä tämän sydämen - sääli, se oli vielä aivan hyvä ja toimiva sydän. No, nyt on ponilla kaksi, jos toinen pumppu vaikka pettää sen säikähtäessä mitä ihmeellisimpiä asioita. Kisapaikalla se oli vain hieman jännittynyt aluksi, satulointikin sujui ok ja muut toimenpiteet. Maneesissa kävellessä se oli myös ihmeen rauhallinen, vaikka maneesin puomiluukut sekä äänet sitä pelottivatkin ja se jonkun verran säpsyili. Ravissa ja laukassa ponilla oli paljon vauhtia, mutta ravissakin liike pysyi suhteellisen letkeänä.

Ensimmäisen luokan verkassa poni sitten jännittyi todella paljon; muut ratsukot, hyppääminen vieraassa paikassa, ympärillä häärivät ihmiset.. Yksi kielto ainakin tuli okserille ja toisella kerralla hypättiin sitten paikaltaan. Poni pelkäsi verkan jokaista kolmea estettä, mutta rohkeasti mentiin yli kuitenkin. Miralta saatiin muutamia rohkaisuja ja vinkkejä, joista itsekin sitten muistin ratsastaa hieman enemmän. Kun valmistauduin radalla toisen ratsukon suorittaessa, näytin ponille erikoisimpia esteitä. Se oli jännittynyt ja steputteli hieman, mutta kun suoritus alkoi, ei ollut niin paljon aikaa miettiä. Radasta tuli puhdas mutta pari tyylimokaa siellä toki oli. Erittäin tyytyväinen olen poniin ja siihen, että saatiin alle puhdas rata heti ensimmäisten kisojen ensimmäisestä luokasta. :) Poika saikin paljon kehuja.

Kuudenkymmenen sentin verkassa Karkki olikin jo aivan erilainen! Imua esteille löytyi kunnolla, se innostui ja kuumui eikä niin kyttäillytkään sitten vaan keskittyi enemmän olennaiseen. Miralta saatiin taas joitain toimivia ohjeita ja niiden sekä verkan tuoman itsevarmuuspuuskan siivittämänä ratsastettiin neljää virhepistettä vaille puhdas rata; uusinnan toisella esteellä ulkoavut jäivät sinne minne VR ei kulje eikä Karkki tasan lähtenyt yksin pilottiaan lennättämään esteen yli, joten yksi sivuunhypätty kielto tuli. Saman tien ratsastin esteelle uudelleen ja päästiin siitä yli, kun ne ulkoavut muistuivat mieleen.. Hieman ärsytti oma töppäys, mutta poniin olen enemmän kuin tyytyväinen ja se teki osaltaan niin hyvän suorituksen kuin mahdollista!

Hyvillä mielin lähdettiin kotia kohti; en odottanut näinkään hyvää suoriutumista ensimmäisistä kisoistamme :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti